Undervisning


Efterår 2020:

Bliv klogere på tab og sorg - sammen med andre
 

samtalerække med Dorthe Refslund Christensen og Tina Lauritsen


Med denne samtalerække ønsker vi at rette opmærksomheden mod tabsoplevelser og sorgprocesser. I samtalerækken deler og udveksler vi personlige erfaringer, viden og undren og udvikler sammen nye indsigter i krydsfeltet mellem praktisk erfaret liv og teoretisk viden.

Du er velkommen i denne samtalegruppe, uanset om dit udgangspunkt er personlige erfaringer med tab og sorg, professionelle erfaringer eller en nysgerrighed omkring den betydning, som tab og sorg har i et menneskes liv. 

Omdrejningspunktet for samtalerækken er nysgerrighed og interesse for hinandens erfaringer. Vi har opmærksomhed på tre niveauer i den gode samtale; både at vi taler sammen, hvordan vi taler sammen, og hvad vi taler om. Samtalerækken er ikke et terapeutisk forløb, men vi hilser helsebringende virkninger velkomne.
De enkelte samtaler tager afsæt i et tema, som introduceres kort og derefter danner rammen om samtalen. Hver enkelt samtalesession afrundes med deltagernes opmærksomhedspunkter og en kort optakt til næste samtale.

Samtalerne faciliteres af Tina Lauritsen, selvstændig rådgiver, terapeut og forfatter, og Dorthe Refslund Christensen, lektor ved Aarhus Universitet og forsker i sorg, identitet og ritualer. Initiativet udspringer af Tinas bog FANTOM – om krop og tab, som bl.a. har ført til deres fælles podcastformat Refslund & Lauritsen taler om det.


Tid    
Onsdage kl. 18-20.30


09.09. Fravær – om kroppen i tabsoplevelsen

16.09. Fornemmelser – om tabsoplevelsens forskellige rum

23.09. Nødspor og andre spor – om tab og tid

30.09. Fremmed – om mødet med intethed

07.10. Passage – om sorgens faser og runder

21.10. Opdagelser – om at træde ind i sit nye liv

28.10. Efterklange – om erkendelser gennem tab og sorg

Sted Klubhæftets Kaffebar, Nørre Allé 78, Aarhus C

Pris
600 kr. Beløbet betales ved tilmelding og inkluderer kaffe/te/vand samt snacks.

Tilmelding mail@tinalauritsen. Max. 10 deltagere. 

 

Bliv klogere på angst - sammen med andre

samtalerække om angst, efteråret 2020

 

I denne samtalerække taler vi om fænomenet angst i alle dets mange udtryk og nuancer. Vi deler og udveksler personlige erfaringer, viden og undren og udvikler sammen nye indsigter i krydsfeltet mellem praktisk erfaret liv og teoretisk viden.

Du er velkommen i denne samtalegruppe, uanset om dit udgangspunkt er personlige erfaringer med angst, professionelle erfaringer, eller om du bare gerne vil forstå dette komplicerede fænomen bedre. 

Omdrejningspunktet for samtalerækken er nysgerrighed og interesse for hinandens erfaringer. Vi har opmærksomhed på tre niveauer i den gode samtale; både at vi taler sammen, hvordan vi taler sammen, og det vi taler om. Samtalerækken er ikke et terapeutisk forløb, men vi hilser helsebringende virkninger velkomne.
De enkelte samtaler tager afsæt i et tema, som introduceres kort og derefter danner rammen om samtalen. Hver enkelt samtalesession afrundes med deltagernes opmærksomhedspunkter og en kort optakt til næste samtale.
 

Samtalerne faciliteres af Tina Lauritsen, selvstændig rådgiver, terapeut og forfatter. De har deres afsæt i bogen AFGRUND – om fænomenet angst, som danner rammen om samtalerne. Det er ikke en forudsætning at have læst bogen.


Tid
Tirsdage kl. 18-20.30


08.09. Angst og frygt

15.09. Angstens bolig

22.09. Angst og tid

29.09. Angst og virkelighed

06.10. Angst og fornemmelsen af selv

20.10. Angst og det opmærksomme sind

27.10. Blikke på angst, opsamling og afrunding

Sted Klubhæftets Kaffebar, Nørre Allé 78, Aarhus C

Pris
600 kr. Beløbet betales ved tilmelding og inkluderer kaffe/te/vand samt snacks.
 

Tilmelding mail@tinalauritsen. Max. 12 deltagere.

 

 

Øvrigt undervisningsfokus i 2020:

  • Kollegial supervision. Brug hinanden til at styrke fagligt fodfæste.

    Jeg skræddersyr undervisning i kollegial supervision for udviklingsteams og personalegrupper. I bliver klædt på med teoretisk fundament og praktiske samtaleredskaber til at blive hinandens faglige støtter. Læs mere om kollegial supervision her. 

  • Med åbne sluser. Sanseløft til den relationelle indsats.

    Vitalitets-boost for praktikere i relationelt arbejde. Vi stiller skarpt på, hvordan brugen af sanser, krop og æstetiske oplevelser kan styrke samtaler og samarbejde med borgere, brugere og klienter. Undervisningen veksler mellem teori og praksis; det bliver både sjovt, svedigt og lærerigt! Invester i en levende og tankevækkende inspirationsdag og få fornyet arbejdsglæde.

Læs om mine aktuelle foredrag her.

 

Jeg underviser og holder oplæg om terapi, supervision, ledelse og kunstneriske udviklingsprocesser. 

Jeg er optaget af narrative perspektiver og af krydsfelter mellem de hjælpende og de æstetiske praksisser. Det sidste er tema for min bog Undervejs med mennesker
Indenfor ledelse er mit speciale personaleledelse, arbejdsmiljø og organisationsstruktur. Jeg skræddersyr gerne undervisningsforløb og enkeltstående oplæg til jeres arbejdsplads, personalegruppe eller faglige fællesskab.

'Varme hjerter og kolde tal' var titlen på mit kursusoplæg om personaleledelse for ledere af private dagtilbud. Afholdt i 5 byer i Danmark,  2018. kursus_personaleledelse_september2018

Hjemmeside design: DuexDesign