Væksthuse


Væksthuse er der, hvor nye spæde planter plejes og pusles om. I væksthusets beskyttede atmosfære kan alt det, der føles vigtigt, få lov at gro og udvikle sig i fred.
For mig er væksthuse essentielle for mit arbejde. Nogle passer jeg selv, andre passer jeg i fællesskab med andre. Her er nogle af mine aktuelle væksthuse:

Narrativt Forum E45

arbejder for at fremme narrativ praksis i Østjylland gennem faglige arrangementer og aktiviteter. Siden foråret 2016 har jeg været en del af bestyrelsen, som også fungerer som et fagligt netværk, hvor vi udveksler inspiration, erfaringer og udfordringer. 

Selskabet for Psykoterapi

er et fagligt fællesskab for mennesker, der arbejder med mennesker. Siden 2019 har jeg været en del af bestyrelsen, som tilrettelægger en række både fysiske og digitale oplæg og arrangementer i løbet af året. Ideen er at dele, udveksle og lade sig inspirere af hinandens praksis på tværs af forskellige tilgange og metoder.

Hvorfor blive inde, når alt håb er ude?

På en konference stødte jeg på det her citat, som siden er blevet en del af mit eget sprog.
Personligt elsker jeg at vandre; bare at sætte den ene fod foran den anden og lade alting være for en stund. Som terapeutisk og rekreativt rum har vandring - og naturoplevelser i det hele taget - et vældigt potentiale.
Dette væksthus passer jeg både alene og sammen med andre; måske kommer der mere målrettede initiativer ud af det en dag.

Refslund & Lauritsen taler om det

er navnet på den podcast, jeg laver sammen med lektor Dorthe Refslund Christensen. Udover podcasten deler vi en række faglige og personlige temaer. Et levende og vigtigt væksthus for mig!

Narrativ Gravergruppe

er navnet på en faglig studiegruppe, hvor vi fordyber os i forskellig baggrundslitteratur for narrativ praksis. Vores første studie var sociologen Hartmut Rosas omfattende og vigtige værk Resonans. En sociologi om forholdet til verden. Andre forfattere er bl.a. Thomas Piketty, Hannah Arendt og Michel Foucault.

Væksthuse

At stå som et drivhus i Islands nat;
et lysende, knagende telt af glas
fuldt af bristende frugter


Fragment fra 'Hjemfalden'  af Søren Ulrik Thomsen 

Hjemmeside design: DuexDesign