Om depression

 

Depression er en reaktion på noget, der ødelægger livsglæden. Måske oplever du, at livet har tabt mening og værdi for dig. Som om nogen har slukket lyset. Eller livet viser tænder og vrisser af dig eller vender vrangen ud. Noget har trampet på din glæde ved livet eller fået den til at forsvinde. Måske er du blevet helt væk for dig selv. Sådan skal det ikke være!

Der er altid gode grunde til at opleve en depressiv stemning. Det der før har givet dig glæde i livet, forsvinder ikke ud af ingenting. Hos mig arbejder vi med at opklare, hvilke gode grunde depressionen er et udtryk for. Noget er galt, og det er ikke dig.

I samtaleterapien arbejder vi sammen på at undersøge, hvad der har fået din livsglæde til at vende sig bort. Vi undersøger, hvilke omstændigheder der har forstyrret eller måske nedgjort den. Vi forsøger ikke at presse livsglæden frem; den trives ikke så godt med tvang. Vi viser de gode grunde respekt ved at undersøge, hvad de består af, og skabe klarhed over de historier, som har kaldt den depressive stemning frem.
Og vi fokuserer på de ting, som er vigtige for dig. Det kan være helt små ting eller måske ting, du har glemt. Dem trækker vi helt frem i lyset, så du kan finde vejen tilbage til den, du kender som dig selv.

En enkelt samtale kan hjælpe dig med at skabe lidt mere klarhed over din situation. I de fleste tilfælde vil et samtaleforløb over en periode være den bedste støtte for dig, så du stille og roligt kan finde fodfæste i dig selv igen.
 
Her på hjemmesiden kan du også læse om, hvordan jeg arbejder med stress og angst.
Læs om samtaleterapi for unge her.
Læs om rådgivning og terapi for familier her. 

 

Om-depression

Hjemmeside design: DuexDesign