Vita Danica
Om identitet og danske sange


Vita Danica er en dansekoncert opført på Aarhus Teater juni 2021. Forestillingen består af en række danske velkendte sange udvalgt af sangerinden og komponisten Pernille Rosendahl. De følger årstiderne fra sommer, efterår og vinter til forår og kommer til at spejle aspekter af det danske liv.
Bogen er et forsøg på at undersøge en kollaborativ teaterform. Det vil sige at forestillingen skabes i en kreativ proces gennem diskussion, forhandling og et prøvearbejde, hvor ansvaret for diverse udtryk er fordelt mellem de medvirkende i en ramme, som omhandler det danske liv udtrykt i sang og dans.

De senere år har udvist en betydelig polarisering, og der er flere bud på, hvad begrebet danskhed egentlig indeholder, og hvem der er eller ikke er dansk - på den rigtige måde, forstås! Forestillingen forsøger ikke at løse denne uenighed, men sange synges og spilles på nye måder, ofte med en overraskende effekt. Det skaber et nyt sanseligt blik på danskheden i en global optik. Bogen slutter med en række teaterøvelser i forhold til sangmaterialet.

Af Erik Exe Christoffersen, Lektor, mag.art. Institut for Kommunikation og Kultur- Dramaturgi. Aarhus Universitet. Underviser i Teaterpraksis og produktion. Medredaktør af Peripeti - Tidsskrift for Dramaturgiske Studier. Forfatter til Serendipitetens rum sammen med Tatiana Chemi, Klim 2018.

Læs mere her....

Kommer snart

Pris:

0 kr
Downloades gratis her på siden

Sideantal:

96 sider

Type:

e-bog

Forlag:

Tina Lauritsen Forlag

Udgivelsesdato:

03.03.2023

Udgave:

1. udgave, 1. oplag

ISBN:

978-87-971081-6-1

Udtalelser om bogen

Kommer snart 
 
Hjemmeside design: DuexDesign