Torsdagsbreve til Conrad
Essays om tid, køn og samhørighed

 

Fra det øjeblik vi bliver født, glider vi ind i fællesskabet og den kultur, der omgiver os. Vi tager plads i en allerede formet verden og skal skabe vores egen historie. Den bestemmes blandt andet af den tid og det miljø, vi lever i, den krop, vi lever igennem og vores skiftende plads i familierækken.
Conrad befinder sig i mellemrummet mellem undfangelse og fødsel. Forfatteren benytter den essayistiske brevform til at forberede ham på mødet med den verden, der bliver hans, mens hun selv glider ind på en ny plads i fortællingen, som mormor.

Med afsæt i både sin egen historie og begivenheder i verden undersøger Tina Lauritsen i 21 essays sin samtid gennem tidens, kønnets og samhørighedens blik. Det er en bog, der åbner porten til den strøm af tid og fortælling, vi alle befinder os i. 

Læs mere her....

”I dag dufter alting af forår herinde i verden. Det kilder sanserne og fylder kroppen med livslyst. Alligevel tænker jeg på en artikel, som jeg læste i avisen for et par dage siden. Den foruroligede mig ret meget, Conrad, så jeg bliver nødt til at fortælle dig om det.”

En lille pulserende krop bliver forfatterens anledning til at træde ud af tidens selvfølgelighed. Brevene til Conrad er en opdagelsesrejse i den samtid, som Conrad fødes ind i. Undervejs tegnes tidens linier både bagud og fremefter, og de personlige krydspunkter sætter os i gang med at overveje, hvor vi selv lægger vægten, når vi fortæller vores egen historie. Bliver den tragisk eller munter, åben eller lukket? Hvor undres vi, og hvad hæfter vi os ved i tiden og i verden?

Torsdagsbreve til Conrad er fortællinger om at blive og være menneske. Det er en nysgerrig udforskning af, hvem vi er, hvordan det er blevet sådan, og hvor det også kan gå hen. Bogens essays er en nysgerrig leg med tiden, kønnet og ikke mindst samhørigheden, som lader os blive til gennem hinanden.

Titel:

Torsdagsbreve til Conrad
Essays om tid, køn og samhørighed

Pris:

199,50 kr.
180 kr. ved køb her på siden

Forfatter:

Tina Lauritsen

Sideantal:

112 sider

Type:

Hæftet, illustreret i farver

Forlag:

Tina Lauritsen Forlag

Udgivelsesdato:

28-05-20

Udgave:

1. udgave, 1. oplag

   
ISBN: 978-87-971081-3-0

 

KØB BOGEN HER 

Kr. 180,- inkl. moms

Normalpris kr. 199,50. Køb her og hent den i din nærmeste DAO pakkeshop. Der tillægges fragt på kr. 40,-.
(Skriv til mail@tinalauritsen.dk, hvis du vil købe flere bøger samtidigt, så du kun betaler fragt én gang.)

Udtalelser om bogen

 

Dansk BiblioteksCenter (DBC) skriver i deres anbefaling, at:
"forfatteren på nærværende vis inviterer læseren ind i sine tankers rum, der både tager afsæt i personlige, familiære forhold og skelsættende begivenheder ..."

Journalist og forfatter Gitte Lykkegaard:

Tina Lauritsen skriver i Torsdagsbreve til Conrad til et endnu ufødt lille menneske, men hendes tanker om eksistensen må give genklang hos alle - hos bedsteforældre, forældre, og dem der engang skal blive det.
Hendes sprog er florlet uden nogensinde at nærme sig det overfladiske. Hun bevæger sig ubesværet fra det helt supernære ud i store historiemæssige og filosofiske perspektiver, og kommer i processen også omkring helt aktuelle begivenheder og problemstillinger.
     Torsdagsbreve til Conrad er en poetisk og lettilgængelig lille perle, men man er aldrig i tvivl om, at hendes historier til det nye menneskebarn er dybt funderet i hendes mange specialer. At læse Torsdagsbreve til Conrad fik mig til at tænke over mit eget levede liv. Om valg, tilvalg og fravalg. Det der var, og det der forhåbentlig må komme. Og så fik det mig til at glæde mig - helt vanvittigt - til at blive bedstemor.

Journalist Camilla Holck:

Denne bog er det fineste lille stykke sanselighed og indsigt i menneskelivet.

På en eller anden facon så forandres vi af de mennesker, vi møder på vores vej. Om det bare er et strejf af et bekendtskab eller et nært venskab, så er vi nogle andre, noget andet, når vi efterfølgende ser os selv i spejlet. Jeg har det på samme måde, efter jeg har “mødt” Torsdagsbreve til Conrad. Jeg er ikke længere den samme, jeg har flyttet mig et andet sted hen. Jeg har opdaget, at jeg har lyst til at give den “flytning” videre til andre. Når en ven eller et familiemedlem står et sted i livet, hvor de har svært ved at finde fodfæste, får jeg lyst til at sige: Hør min ven, jeg har noget du skal læse.
     Torsdagsbreve til Conrad er en dannelsesrejse. Tina Lauritsen skriver ud fra en solid socialpsykologisk viden og med et stort bagkatalog af levet liv og dertilhørende erfaring. Hun deler gavmildt ud af det hele – uden at udlevere sig selv og overlevere varen. Hun undersælger nærmere sin erfaring for at få ”tænkeren” i gang hos læseren, og hjælpe os til at forstå fænomener og mekanismer i den verden, som omgiver os. 

Bogblogger Hanne Andersen (frauandersonanbefaler):

Forfatteren Tina Lauritsen skal i 2015 være mormor. Fra start januar til slut april skriver hun hver uge et brev til det kommende barnebarn, som hun for nemheds skyld kalder Conrad. Lauritsen skriver om den verden, han vil møde med hovedvægten på tiden som begreb, kønsroller og fællesskabet. Ved at fortælle Conrad hvordan disse emner har ændret sig i hendes levetid, får forfatteren samtidig givet barnebarnet dele af hendes personlige historie. Dette smarte greb vil vække genklang hos især kommende bedstemødre. Det sidste kapitel har Tina Lauritsens datter, altså barnets mor, skrevet i 2020, hvor "Conrad" er blevet 5 år. Hun kommer ind på sine overvejelser om og iagttagelser, at vi alle forhåbentligt bliver et autonomt individ, som samtidig er en del af en samhørighed, som har brug for den enkelte, og som den enkelte har brug for.
     En ekstra bonus: Bogen har et utrolig smukt omslag; et maleri udført af Conrads far. Dele af motiver slynger sig igennem bogen og giver læserne en smuk æstetisk oplevelse. "Torsdagsbreve til Conrad" behandler nogle gode emner, som sætter vigtige overvejelser i gang om samfundet, verden og det ventede barn. Så skal du snart være mor eller bedstemor: LÆS DEN!

Bogblogger Anette (fritids_laeseren):

Bogen er essays, hvor forfatteren skriver en slags dagbog hver torsdag til sit ufødte barnebarn, som hun kalder Conrad. Her beskriver/ forklarer hun læseren om sine tanker om mange forskellige emner, lige fra dødsfald i den nærmeste familie, hvilken betydning det vil få i Conrads liv, til hvad der sker ude i den store verden.
Jeg må sige, det er min første essays jeg har læst og det bliver sikkert ikke den sidste! Jeg kunne rigtig godt lide de tanker, som forfatteren satte igang i mit hoved med de forskellige emner hun bragte op.
Jeg vil give bogen 4 ud af 6⭐️

Pædagog og yogalærer Birgitte Holten:

Vi har været i gang med højtlæsning af Torsdagsbreve. Hvor er det godt! Så poetisk, flydende og vedkommende. Den har du skudt lige i røven.

Pædagog Ulla Bjørn Holck Zerlang:

Jeg ligger på gulvet og læser i Torsdagsbreve til Conrad. Er nået til side 20... - og jeg elsker sproget! 
Indholdet er ødselt med inderlighed og kærlig intension ...
Tusind tak for at frigive dine tanker og lade os andre læse med.

 

Sygeplejerske Helle Lauritsen:

En kommende mormor sidder på mormors bænk og læser breve fra en mormor til et kommende barnebarn. Tak for inspirerende ord. De blander sig i mine egne tanker og hjælper med at løfte blikket mod de små og store ting, som også findes.
"Torsdagsbreve til Conrad" kan anbefales til alle. Den er nem og hurtig at læse, med risiko for at man kommer til at tænke videre ...

 

Flere anmeldelser på vej

Hjemmeside design: DuexDesign