AFGRUND
om fænomenet angst


AFGRUND - om fænomenet angst undersøger hvad der sker, når vi rammes af angst. 
Hvor kommer den fra? Hvad består den af? Hvad gør den ved vores vante fornemmelse af os selv og af virkeligheden? Hvordan kommer vi fri af angsten – eller tæmmer den, så den er til at leve med?

AFGRUND er skrevet til dig, der arbejder som terapeut, coach eller vejleder, og til dig, der har angst inde på livet enten hos dig selv, i familien, hos venner eller kolleger. AFGRUND er anden bog i bogserien bøger at gribe med, som med et personligt og fagligt afsæt undersøger fænomener indenfor et socialt, kulturelt og terapeutisk felt.

Under mottoet "sammen hver for sig" læste jeg i påsken 2020 op fra bogen. Det blev til i alt 7 videoafsnit. Find dem på YouTube og lyt med.

Læs mere her....

”Angst fortæller om noget. Hvis vi vil forstå angsten bedre, må vi interessere os for det, den fortæller om. Vi må turde bevæge os ind i det landskab af begivenheder og erfaringer, som den er vokset ud af. Der finder vi alle mulige slags historier; de kan handle om nedgørelse, overgreb og svigt eller om afmagt, tab og måske om kærlighed. Mange forskellige oplevelser kan vække afgrunden-i-os og skubbe angsthjulet i gang. Og de kan være flere eller mange og være viklet sammen i kringlede bundter af betydning.”
Citat fra bogen

Titel:

AFGRUND - om fænomenet angst

Pris:

139 kr.
120 kr. ved køb her på siden

Forfatter:

Tina Lauritsen

Sideantal:

122 sider

Type:

Hæftet

Forlag:

Tina Lauritsen Forlag

Udgivelsesdato:

30.01.2020

Udgave:

1. udgave, 1. oplag

   
ISBN: 978-87-971081-2-3

 

KØB BOGEN HER

Kr. 120,- inkl. moms

Normalpris kr. 139,- . Køb her og hent den i din nærmeste DAO pakkeshop. Der tillægges fragt på kr. 40,-.
(Skriv til mail@tinalauritsen.dk, hvis du vil købe flere bøger samtidigt, så du kun betaler fragt én gang.)

Køb bøgerne AFGRUND, FANTOM og POWER samlet

Kr. 330,- inkl. moms

Normalpris kr. 417,- . Køb her og hent dem i din nærmeste DAO pakkeshop. Der tillægges fragt på kr. 40,-.

Udtalelser om bogen

LEKTØRUDTALELSE

Dansk BiblioteksCenter DBC skriver bl.a. om AFGRUND og FANTOM: 

De velskrevne bøger med interessante narrativer, eksempliceringer og vinkler på de undersøgte fænomener har essayistisk karakter. Bøgerne kalder på fordybelse hos den tænksomme læser.

... angsten behandles i sin kompleksitet, med blik for hvad der kan være med til at opløse angsten, og hvordan man kan begribe den ud fra et narrativt perspektiv.

Om AFGRUND og FANTOM:
Begge bøger er skrevet med den personlige fortælling som ramme og med en rød tråd gennem teksterne. Det gør bøgerne inviterende og tilgængelige, og Tina Lauritsen formår at få de personlige fortællinger til at føles som en dialog med læseren. Bøgerne bliver dermed medrivende at læse ...

... jeg (vil) anbefale de to bøger til både studerende og færdiguddannede psykologer og alle andre, der interesserer sig for eller beskæftiger sig med angst, sorg, meningstab, identitetskriser og traumer. De er gode tankevækkere og et godt udgangspunkt for både faglig og personlig samtale ...
(Læs hele anmeldelsen her)

Psykolog Anna Marie Janus Jensen i P - Psykologernes Fagmagasin

Tina Lauritsen har skrevet en lille og meget smuk bog om angst. På trods af bogens lille format giver den en meget nuanceret og mangefacetteret beskrivelse af angstens væsen.
Forfatteren mener, at angsten altid har en grund til at være der, selvom den med tiden kan udvikle sig og overtage magten. Bogen beskriver forskellige metoder til, hvordan man kan arbejde med og forstå angsten. Den er kritisk overfor den mest brugte metode, kognitiv terapi, og plæderer for, at vi skal bevæge os udover psykologiens område for at få den fulde forståelse af angstens væsen.

I min praksis oplever jeg ofte, at det er meget komplekst at forstå angst og at hjælpe mennesker til at genvinde forståelsen og respekten for sig selv og deres egne reaktioner. Jeg oplever, at Tina Lauritsen har formået at gribe og udfolde denne kompleksitet på en meget smuk og tilfredsstillende måde. Jeg vil til enhver tid anbefale denne lille/store bog til mine klienter og fagfæller.
(Læs hele anmeldelsen her)

Anita Bergmann
Aut. psykolog, privatpraktiserende

AFGRUND er en fin lille bog om det alvorlige og højaktuelle fænomen angst, som særligt mange børn og unge rammes af i dag. Bogen kaster med sit narrative afsæt nye blikke på, hvordan angst kan anskues, og det kalder tiden på i dag. Det er nødvendigt, at vi ser på, om der er andre måder vi kan gå til angst på, end det den kognitive tilgang tilbyder, særligt fordi angst netop er et omfattende fænomen. Bogen forsøger således at gøre op med angst som et rent psykologisk fænomen, og stiller til sidst det meget vigtige spørgsmål; hvad er angsten et udtryk for? og retter på denne måde blikket væk fra individet og mod det eksisterende samfund.

Bogen er velskrevet og nem at gå til, uden at den går på kompromis med den tyngde, fænomenet bærer i sig selv. Man bliver som læser taget godt i hånden gennem bogens pointer, som bygges op omkring forfatterens egen erfaring, uden at denne erfaring tager scenen. (Læs hele anmeldelsen her)

Mia Moreno
Cand.pæd.pæd.psyk.

AFGRUND er en rigtig fin lille bog, der giver et super godt billede af angstens mange sider.
Jeg har selv kæmpet med angst i mange år. Denne bog bekræfter mig i, at der er håb for os alle. Vi kan alle lære at leve med og acceptere angst, måske endda gøre angsten til vores "ven".
Jeg er også igennem denne bog blevet mere nysgerrig på angst og dens forskellige ansigter. Fået lyst til at dykke dybere og udforske min egen angst mere.

Stine Knudsen
Yogalærer

Som veninde til flere med angst har jeg gennem bogen ’AFGRUND - om fænomenet angst’ lært, hvordan angst kan komme til udtryk. Bogen forklarer rigtig fint, hvorfor angst kan komme ind i ens liv, men også i hvilken form. Jeg synes, det har været rigtig lærerigt og spændende at få flere facetter af angst end blot den psykologiske. Jeg var især optaget af den kropslige del af angsten.
Ved at have læst bogen har jeg fået en bedre forståelse for nogle af de ting, mine veninder oplever. Personligt har bogen givet mig mere mod og input til at snakke om angst, da den ikke sætter angsten i bås, og på den måde gør den mere håndgribelig at tale om. Det gode ved bogen er, at den inddrager eksempler fra det virkelig liv, hvilket gør angsten mere konkret for en person, der ikke selv har oplevet det.

Sofie Nielsen
Studerende

En fascinerende tour de force gennem et almengyldigt emne med et særligt billedrigt og medrivende sprog, også når det gælder indviklede teoretiske betragtninger. Man bliver taget ved hånden og ført ind og ud af forskellige betragtninger, så man godt kan blive lidt rundtosset - for så i opsamlingen at opdage, at forfatteren hele tiden har fuldstændig styr på, hvor vi er og hvad vi har været igennem. Fornemt.
Det er rart, at perspektivet på fænomenet angst udvides ud over det psykologiske, og at man i bogens opsamling ser, hvor mange metodiske greb man lige har været igennem.

Allan Elm
Cand.psych og Antroposofisk Psykoterapeut

Den personlige oplevelse af angsten snor sig som en rød tråd gennem bogen – eller man kunne fristes til at sige som et gelænder, læseren kan holde fast i – mens turen går ad snørklede veje gennem et landskab, der ikke blot rummer psykologiens måde at betragte angsten på, men inddrager betydningen af bl.a. et sociologisk, et politisk, et filosofisk, et historisk og et kulturelt blik. Når vi ser på angsten fra flere vinkler, får vi måske pludselig fat i et større billede, der ændrer ved forståelsen af vores problem eller situation og dermed hjælper os væk fra følelsen af, at det er mig, der er noget galt med, og mig, der gør noget forkert.                                     (læs hele anmeldelsen her)

Angstavisen no. 70, oktober 2020
Af Marie Särs Andersen, daglig leder af Angstforeningen

Hjemmeside design: DuexDesign